BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

tiistai 27. lokakuuta 2009

Hyvää hukkaan

Eilen vein roskia ja mitä löysinkään roskiksen kannen alta:Täysin ehjää tavaraa! Siistejä kahvikuppeja aluslautasineen, kermakko, lasivaasi, siivilä, kattila,..

Mikäli en olisi ollut niin väsynyt 10 tuntisen työpäiväni jälkeen niin olisin kaivanut kaiken ehjän tavaran pois roskiksesta. Toivottavasti joku muu tekee sen. Kirpparillehan nuo tavarat kuuluvat eivätkä kaatopaikalle. KIUKUTTAA!!!

15 kommenttia:

Rita kirjoitti...

Tosiaan! Ei kuulu roskikseen noin hyvä tavara. Voihan peeveli :D

Pami kirjoitti...

Itse nyt kirpparille tavaraa viedessä, huomasin, että homma on siinäkin, eikä kaikki ehjäkään tavara mene kaupaksi! Itse vien tällä hetkellä tavaraa kierrätyskeskukseen. Aikaisemmin lahjoitin työttömien kirppikselle omalla paikkakunnalla, mutta siellä sanoivat, että joutuvat laittamaan niin paljon tavaraa roskiin, joten olen laittanut suoraan tavarat roskiin välillä, kun ei ole aikaa vatvoa, mihin tavarat laittaa. Valitettavasti!

Tiina kirjoitti...

Joku on varmaan muuttanut. Mulla on sama prosessi edessä tässä ja kyllä välillä tulee lievä epätoivo noiden tavaroiden kanssa. Helpoin vaihtoehto olis just roskiin heittäminen, mutta en toki sitä tee. Vien varmaan jonnekin pelastusarmeijan tai SPR:n kirpputorille, kun en itse jaksa myydä. Mietin vaan, että millä ihmeellä mä ne sinne raahaan ja missä välissä...

BLOGitse kirjoitti...

joku selvasti muuttanut tai muutettu!

Olisko hyva idea perustaa oma sivusto kotitaloustavaroille - myyda/ostaa/antaa/ottaa.

Kaikesta ei aina tarvitse saada rahaa. Onhan moni kippo ja kuppi maksettu ajat sitten, miksi niista pitaisi saada jotain rahaa?
(keraily, antiikki jne. on ihan eri asia)

Bullukat kirjoitti...

No ei kyllä roskiin pitäisi tuollaista tavaraa heittää. Olisivat jättäneet edes roskiksen viereen. Joku ne siitä voisi korjata talteen.

Mikko kirjoitti...

Hurja! Missä on moinen määrä hyvää tavaraa? Minä menen ja korjaan pois : ) Ei olisi vaan Jyväskylä?

tia kirjoitti...

Harmittaa tuollainen tuhlaus, toivottavasti joku huomasi ja korjasi pois ennen roskisautoa.

Tinka kirjoitti...

Aiai! Olispa siinäkin talossa kierrätyspiste vaikka talonkellarissa, niin ei olis tarvinnu roskiin heittää! Ahistaa tuomonen :/ [ja suututtaa!]

Anu kirjoitti...

ISO KIITOS teille kaikille kommenteistanne. En ole näköjään ainoa, joka tuohtuu moisesta.

Olen ollut myymässä tavaraa kirppareilla kymmeniä kertoja. Tiedän etteivät jotkut ehjätkään tavarat mene kaupaksi edes 50 centillä. Tarjonta on niin valtava. Joka ikinen kerta olen kuitenkin yllättänyt suuresti mitä tavaroita minulta onkaan ostettu. Ne ovat olleet tavaroita joille minä en ole osannut antaa mitään arvoa. Tuntuu hienolta, että en heittänyt niitä roskikseen vaan ne saivat jatkaa matkaansa jonkun muun hoivissa. =)

Tuossa se pointti onkin eli...
Ihminen, joka ei käy kirppareilla - ei ostoksilla eikä myymässä - ei voi kuvitellakaan mitä kaikkea ihmiset haluavat itselleen! He eivät tiedä, että joku kanneton vanha kattila voi olla mieleinen löytä jollekin. Joku yksinäinen kahvikuppi saattaa olla todellinen aarre sille, joka on rikkonut yhden kupin astiastostaan.

Olen sitä mieltä, että mitään ehjää tavaraa ei tulisi heittää roskikseen! EI EI EI!!!

Ehdottelitte kierrätyspistettä tai omaa sivustoa nettiin. Hyviä ideoita!
Netistä löytyy joitakin kierrätyssivustoja, mutta niitä ei mainostella. Radio Novassa on ohjelma, jonne saa ilmoitella annetaan/otetaan vastaan -ilmoituksia. Siellä ei raha liiku, mutta tavara kylläkin. Onhan näitä siellä täällä, mutta väylät eivät tavoita kaikkia. Kierrätykseen olisi saatava tehokkuutta - vaan miten?!?!!!!?

Eilen illalla vein roskia samaiseen roskikseen. Nyt siellä oli iso kassillinen videokasetteja (Uhrilamapaa yms.) Varmasti oli muutakin, mutta en penkonut sen enempää. Kirosin vaan itsekseni ja pötkin kotiin...

marjukka kirjoitti...

Minullakin on kaapit täynnä tuollaista kamaa, mutta en sitä kyllä raaski roskiin heittää. Olen vähän sellainen hamstraaja-tyyppi!

Anu kirjoitti...

Marjukka - Minä laitan aika nopsaan kiertoon tavarat joiden käyttö on jäänyt olemattomaksi. Tai no.. muutamia juttuja minäkin taidan hamstrailla. ;)

Abana kirjoitti...

Karseeta! Kierrättäkää, ihmiset, kierrättäkää.

VHS-nauhat ovat kyllä ongelma, niitä ei oikein kukaan ota edes ilmaiseksi.

Vaan taitavat ihmiset osaavat kutoa niistä (siis nauhoista)kangasta ja tehdä hienoja juttuja. Siskoni on saanut niin tehdyn hienon pussukan.

Anu kirjoitti...

Abana - VHS-nauhoista saa tosiaan kudottua mitä upeimpia juttuja. Ystäväni kutoi niistä ison kassin. En meinannut millään uskoa mikä siinä on ollut materiaalina.

tanja kirjoitti...

http://lahjoitus.vuodatus.net
tavara vaihtaa omistajaa postareilla tai vaihtotavaroilla...

Anu kirjoitti...

Tanja - Tuo on tuttu paikka minulle. Kiitos, kun laitoit linkin tänne. Ehkä edes muutama bongaa sen täältä.