BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

tiistai 9. maaliskuuta 2010

Valmista vatsaan

Nyt ei ehdi eikä jaksa laitella ruokia. Roskiksesta sen huomaa:

9 kommenttia:

sea kirjoitti...

Tästä tuli ihan mieleen muutama vuosi sitten tapahtunut sattuma. Asuin sillon tilapäisesti serkkuni asunnossa joka itse oli pohjoisessa töissä. Hänen äidillään oli tapana tunkea itsensä kylään väkisin. Kävi kaupunkireissun jälkeen vaihtamassa hiihtovaatteet luonani ennen kun meni kaupungin laduille. Siinä samalla hän monesti söi evästä.

Kerran hänellä oli mukana tuollaisessa samanlaisessa rasiassa pinaattikeittoa. Siinä syötyään hän kysyi säästänkö muovikipot. Käskin heittämään roskiin. Vaan eikös tämä superhamstraaja pessyt kipon ja pistänyt kuivumaan. Mitä hittoa minä tuollaisella muovikipolla teen jossa ei ole edes kantta! Tosin tämä serkkuni äiti säilöö kaikki jugurttikipot sun muutkin. Elävä esimerkki siitä bioskamainoksesta. :D

Anu kirjoitti...

Sea - Heh heh. Todellakin ollut kuin mainoksen jugurttipurkkitäti. =D
Ei tietysti pitäisi nauraa, sillä moni vanhempi ihminen on elänyt ajan jolloin sellaiset purkit ovat olleet kovasti tarpeen.
Tiedä vaikka moni ihminen olisi tähänkin kuvaan törmätessään heristänyt minulle sormeaan. ;)

sea kirjoitti...

Älytöntä vain on, että kaapit pursuaa näitä voirasioita ja jugurttipurkkeja, todellakin kuten siinä mainoksessa. Eihän niitä kerkeä käyttämään edes elämänsä aikana! Lahjotetaanko ne todella sitten lapsille ja lapsenlapsille. :D

Anu kirjoitti...

Sea - Arvaas mitä..? Minä en ole törmännyt elämäni aikana ihmiseen, joka säilyttäisi jugurtti- tms. purkkeja. Sen sijaan olen tavannut pussinpesijän! Tämä kyseinen ihminen pesi kaikki käytetyt leipä-, pulla- yms. pussit. Muistan, kun hän pesi pussin niin hän painoi sen astiankuivauskaapin oven sisäpinnalle kuivumaan. Siinä se pysyi niin kauan kunnes oli kuiva. Ja ei kun uudestaan käyttöön taas.
Se jos mikä minusta tuntui hullulta! No, säästöähän se tiesi, mutta mutta... rajansa kaikella..

sea kirjoitti...

Mä säästän minigripit, ne on kätsyjä. Kuivaan ne juurikin tuolleen ovessa. :D Muut pussit menee auttamattomasti roskiin!

Tinka kirjoitti...

Tunnustus o/
Mie olen joskus nuorempana säästäny mm. Keiju-rasioita (silloin, kun vielä käytin sitä, enää en).

Niissä oli kätevä säilyttää/pakastaa pieniä ruoka-annoksia tai puolukkasurvosta tms. Ittekseen kun elelin, niin KAIKKI oli vähän toista. Nykyään kuuluu joskus mutinoita kaapin perällä löytyvistä ihan Oikeista säilytysrasioista, jos niitä tuppaa olemaan (muka) liiaksi asti. Ja jäätelörasiat, ne isot neliskanttiset, on hyviä pullien/piirakoiden pakastuksessa.

Leipäpusseja säästän joskus kans, mutten pesemään ole alkanu :)

Tämä kaikki on kotoa lähtösin. Ja äiti käytti aikoinaan viilipurkit uudelleen, kun se teki ite viiliä sillä kiertosysteemillä (hapatus-).

Seliseli.. ;)

Anu kirjoitti...

Sea ja Tinka - Nyt muuten meikäläistä nolottaa. Tässä naureskelin ihmisten säästäväisyydelle ja sitten tekin kuulutte niihin. Hävettää ja taitaa olla jopa anteeksipyynnön paikka. Anteeksi. =(
No, kyllä minäkin käytän leipäpusseja pariin kertaan. En pese vaan rapistelen murut pois ja laitan sitten odottamaan hetkeä jolloin pakastan leipää. Eli en minäkään siis ole Ihan toivoton tapaus. =D

Ja hei.. Mikäli joku valmistaa viiliä niin silloin ymmärrän täysin, että tulee säästettyä viilipurkit!!!
Taimien istuttamisessakin pienet purkit ovat hyviä ja ja ja...
´seli seli seli´ ;)

Tinka kirjoitti...

Anu, LEPO! ;) Eihän tuossa mitään anteekspyytelemistä oo.

Anu kirjoitti...

Tinka - Oukki doukki! Lepo on. =)