BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

maanantai 11. tammikuuta 2010

TAUKO!

Olen pitänyt ja pidän edelleen taukoa bloggailusta.

Syynä on se, että mietiskelen tätä maailman menoa ja samalla omaa elämääni. Ihmettelen sitä miten mutkikasta elämä on ja miksi se nimenomaan tehdään niin mutkikkaaksi.

Esimerkkinä nyt vaikkapa hiusväripakkaukset. Miksi ihmeessä pahvipakkauksen kylkeen pitää suunnitella aukko sen takia, että pullo voidaaa pitää pystyssä sen avulla. Miksi pullo ei voi olla sellainen, että se pysyisi pystyssä ihan itsekseen..!?! Monimutkaista...Jatkan mietiskelyä..

10 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Mitä ihmettä! Siis eihän tuo hiusväripullo ja sen tuki ole todellistakaan? Kaikkea sitä näkee :)

Tinka kirjoitti...

Jo on ajat ja konstit muuttunu siitä, ko ite harrastin värjäilyjä.

Tauko vois tehä ittekulleki hyvää...hmmm.

Rita A kirjoitti...

Siksi että insinööreillä olisi ajakulua - hehee :)

tia kirjoitti...

Kaikkea on keksittävä että voi hintoja nostaa.

BLOGitse kirjoitti...

Hyvaa taukoilua! Tekee hyvaa silloin talloin!
Tuota pakettiharvelia voikin pohtia vahan pidempaan - jarkyttava maara pakkausjatetta kertyy huonon pakkaussuunnittelun takia tai
sen takia etta kuvitellaan kuluttajien haluavan jotain hienompaa ja monimutkaisempaa...

Anu kirjoitti...

Marika - Totta tuo vaan on.
Ensin puhkaistaan aukko myyntipakkaukseen ja tökätään pullo siihen pystyyn. Sitten otetaan väriainetuubi ja kaadetaan se tuohon pulloon.
Typerintä on se, että tuo pullo on todella hankalan mallinen värjätessä. Se on liukas luikku ja luiskastaa ainakin minun käsistäni lattialle välillä. Sotkua, sotkua, sotkua,.. MUR MUR MUR!

Tinka -
Huonompaan suuntaan on mennyt ainakin joidekin firmojen kohdalla pakkausten osalta. Yksinkertainen on parasta.
Näin toissayönä unta, että sinä ilmoitit pitäväsi bloggaustauon. Ihan tosi! Siitä se ajatus sitten lähti.. Tajusin olevani tauon tarpeessa. Jutut on kertakaikkiaan loppu.

Rita - Juuri noin minäkin ajattelin!

Tia - Niinpä. Tuotekehittelyyn menee ihan turhaan rahaa. Hyviä tuotteita uudistetaan ja uudistetaan. Välillä uudistukset sitten vievät tuotteita huonompaan suuntaan.

BLOGitse - Minuakin hirvittää se miten tuotteita ylipakataan nykyään. Tuostakin väriaineesta tuli melkoinen määrä pahvi- ja muovijätettä.

Rita -

Tiina kirjoitti...

Ne on niin innovatiivisia!

Tosin... Olen ollut pakkauksia tekevässä firmassa töissä, enkä voi ihan allekirjoittaa tuota, että ne suunnitteluun käytetyt rahat menisi hukkaan. Joku ihan tavallinen ihminen saa siitäkin palkkansa. Sitä paitsi en usko että tuo reikä pahvipakkauksen kyljessä aiheuttaa pakkausjätettä yhtään enempää kuin normaali pakkaus. Sitä paitsi nykyisin pakkaukset pyritään suunnittelemaan niin, että valmistusvaiheessakin tulee mahdollisimman vähän mitään ylimääräistä jätettä. Nih. :)

(Pullon muotoon tai käytännöllisyyteen en ota kantaa!)

Anu kirjoitti...

Tiina - Kiitos erittäin napakasta ja asiantuntevasta kommentista! Tällaisia on kiva lukea.

Se on totta ettei tuon katkoviivoilla tehdyn aukon tekeminen aiheuta yhtään lisää pakkausjätettä. Tarkoitin kirjoituksellani ja väitän yhä, että yleisesti ottaen on olemassa todella paljon ylipakkaamista.
Tuo pullo on per**estä! Sitä käsitystäni en muuta. Nih! ;)

Abana kirjoitti...

Hyvää taukoa, palaa kuitenkin takaisin!

Anu kirjoitti...

Abana - Kyllä palaan!
Tuntui vaan järkevältä ja kohteliaalta ilmoittaa, että pidän taukoa. Olen päivittänyt tätä blogiani lähes päivittäin ja yllättävä häviämiseni olisi saattanut ihmetyttää joitakin.
Kaikki on hyvin ja palaan kehiin kunhan jotakin sanottavaa löytyy...