BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

lauantai 12. syyskuuta 2009

Kuolleet kärpäset

Miten ihmeessä kärpäset voivat kuolla niin, että ne jäävät seistä töröttämään ikkunalasiin tai karmiin. Vieläkin ihmeellisempää on se, että yksi on kuollut tähän asentoon:Tuo on siis päästään kiinni. Selittäkääpäs tuo minulle.

----------------------

Lisäys myöhemmin:

Jahas, lukulasit päähän iskiessäni ja samalla kuvaa isompana katsoessani totesin, että tuolla kuvan yksilöllähän on pari raitaa persauksessa. No, vaikkei olekaan kärpänen niin edelleen ihmettelen miten se on voinut kuolla tuollaiseen asentoon.

4 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Mä olen joskus kanssa ihmetellyt tuota päästä tarttumis-ilmiötä enkä ole sille löytänyt mitään selitystä.
Minulla kerran sisällä kotona tarttui kärpänen päästään kiinni ikkunalasiin. Sen jalat vielä räpiköi, mutta pää oli siinä lasissa kiinni. Irrotin sen jollain apuvälineenää, niin se alkoi kävellä perä pystyssä ja pää maata viistäen. Heitin sen armeliaasti ulos ikkunasta. :D

Arjaanneli kirjoitti...

Jos se lätsähti siihen niin kovaa, että pää halkesi?

Papu kirjoitti...

Tuo on kyllä taito tuokin :D Todella outo semmonen :D Erittäin osuva kuva ;)

Anu kirjoitti...

Tiina - Ensimmäistä kertaa näin päästään tarttuneen yksilön. Sellaisia jaloistaan kiinni tarttuneita olen nähnyt tänäkin syksynä jo useita. Niiden alustalle ilmestyy jo viikossa sellainen valkoinen homeen näköinen läntti.
Olikohan tekosi todellakin armeliaisuutta..? No, oli miten oli niin minä olisin suhauttanut Raidia niskaan ja sanonut samalla: "Siitäs sait paskiainen!". Kyllä, vihaan kärpäsiä. En keksi mitään muuta elävää olentoa maailmassa jota vihaisin.

Arjaanneli - Samalla linjalla olen mietteissäni. Tallensin tuon kuvankin nimellä "harakiri kärpänen".
Ehkä siltä meni hermot, koska se eksyi ikkunoiden väliin eikä löytänytkään tietä pois. Siitä sitten vaan täyttä vauhtia karmia kohti.

Papu - Nii-in. Harvemmin sitä varmaan löytyy muiden lajien kuolleita yksilöitä, jotka seisovat päällään tai töröttävät tiukasti jaloillaan pystysuorassa seinässä. =D