BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

maanantai 22. maaliskuuta 2010

Keittonakit



Ystäväni ihmetteli sitä, kun kerroin ruskistavani nakit ennen kuin lisään ne keittoon. Luulin, että kaikki tekevät niin. Ruskistatko sinä..?

14 kommenttia:

Minja kirjoitti...

Mä en ruskista. Tykkään enempi epäruskistetuista. :)

minde kirjoitti...

Siis ehdottomasti ruskistan. Ja sit napsin siitä pannusta sillon tällön muutaman...

tia kirjoitti...

Meidän nakkikeitossa ei ole ruskeita nakkeja, mutta kauraryynejä laitetaan ;-)))

Aino kirjoitti...

Tietenkin ruskistan! Nakeista saa silloin enemmän makua.

Karhu kirjoitti...

En ruskista, mutta voisin sitä kokeilla seuraavalla kerralla.

M. Metrossa kirjoitti...

En muista, milloin olisin viimeksi tehnyt nakkikeittoa, mutta jos pitää valita nakit mikrossa tai pannulla, niin ehdottomasti näen vähän vaivaa ja syön nakit sopivasti käristyneinä! :)

sea kirjoitti...

Riippu miten laiska olen sillä hetkellä. :)

Saaga kirjoitti...

Yleensä ruskistan. Ja mieluusti vielä sipulin kanssa.

Tinka kirjoitti...

Täälläki ruskistetaan.

Anna kirjoitti...

Enpä muista olenko tehnyt nakkikeittioa, makkarakeittoa olen, mutta en muista ruskistanko siihen makkaroita. Meillä syödään siskonmakkarasoppaa ja siihen en ruskista :)

Anu kirjoitti...

Kappas. Nakithan pistivät porukan kommentoimaan. Kiva kiva! =)

Taisi mennä fifty-sixty tämä galluppi. Mielenkiintoista.

Minä muuten ruskistan nakit siksi, että ne näyttävät paljon herkullisemmilta silloin. Aimo väitti, että niistä saa silloin enemmän makuakin. Ehkä se on niinkin.

Tian kauraryynit kyllä ihmetyttävät kovasti. Jotenkin vaikuttaa kummalliselta yhdistää nakit, perunat ja kauraryynit. Niin tai.... onkohan siinä keitossa ollenkaan perunoita..? Tätä jään mietiskelemään itsekseni... ;)

tia kirjoitti...

Anu, kyllä meidän keitossa on perunoitakin ja paljon porkkanoita, äidiltäni nuo kauraryynit opin laittamaan, pidämme sakeasta liemestä, siitä saisi toisen kyselyn aiheen ;-)

Mari kirjoitti...

Itse en ole koskaan tehnyt nakkikeittoa, kun sai sitä lapsuudessa syödä jo niin paljon, että tuntuu kuin vieläkin välillä liruttaisi korvista ulos.

Mutta mikäli tekisin, niin luultavasti ruskistaisin kyllä nakit ensin. Kastikkeeseenkin ruskistan nakit/makkarat.

Anu kirjoitti...

Marika - Juu, mitä ilmeisemmin olet nakkien ruskistajatyyppi. ;)
Meillä kaikilla taitaa olla joitakin ruokia joita on saanut yliannostuksen lapsena. Sinulla se on nakkikeitto, mutta uskon sen palaavan ruokalistallesi joku päivä.

Tia - Kiva, kun selvitit asiaa.
Minäkin tykkäisin sakeasta liemestä muttei mieleeni ole tullut ropsauttaa kaurahiutaleita sekaan. Varmasti testaan niitä kunhan vaan muistan!
Minun keitossani on todella paljon perunaa. Lautasellani mössään muutaman perunanpalan ja sillä saan liemeen paksuutta. Toinen tapani on heittää parit ruisleipäpalat liemeen.