BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

torstai 26. marraskuuta 2009

Hyvästä herkkua

Perunamuussi on mielestäni hyvä ruoka. Sitä syödessäni haaveilen kuitenkin jo seuraavasta päivästä jolloin lämmitän jämät kattilassa ja lisään joukkoon paljon maitoa ja suolaa.



Tuo oli siskonikin suurta herkkua.

11 kommenttia:

tia kirjoitti...

Siis perunavelliä. Hieno kuva, olet tarkkaan katsonut täytön ;-)

Tinka kirjoitti...

Olen "oppinut" syömään tuota pottuvelliä miehen "ansiosta". Se on sen suurta herkkua, harvemmin vain teen :)

Anu kirjoitti...

Tia - Perunavellistä minäkin puhun. Tuo ei taida kuitenkaan olla ihan oikeaoppista sellaista. Oikeassa on ainakin ohjeiden mukaan aina vehnäjauhoja. Sellaista en ole koskaan tehnyt.
En ajatellut, että kuva olisi mitenkään hieno. Kunhan nappasin hätäisesti kuvan ennen kuin aloin hotkimaan lautasta tyhjäksi.
Enempää ei lautasella voi laittaa ruokaa, koska reunat alkavat olemaan vaakatasossa tuosta alkaen.

Tinka - Hyvä mies sinulla, kun tuollaisen herkkuun on totuttanut. ;)
Ehkäpä se on joku päivä sinunkin herkkuasi. Tai ehkä ei...

Tiina kirjoitti...

Perunavelli on älyttömän hyvää! Meilläkin äiti teki sitä aina ennen (siis myöskin ilman vehnäjauhoja). En oo piiiitkään aikaan saanut!

Anu kirjoitti...

Tiina - Siinä ruuassa on perunan maku parhaimmillaan ja ennen kaikkea puhtaimmillaan. Peruna on mielettömän hieno raaka-aine, mutta suomalaiset eivät osaa arvostaa sitä riittävästi nykyään. Ruokaa tehdään aivan liian paljon riisistä ja pastasta. Tätä mieltä minä.

Tanja kirjoitti...

Siis mitäh!?!? Miksi kaikki tykkää perunavellistä?? Meilläkin kaikki muut fanittaa mutten minä? Mikä on sen ruuan idea??

Anu kirjoitti...

Tanja - No ei nyt sentään kaikki tykkää. "Idea" on sen yksinkertaisen puhtaassa perunan maussa.
Minä tykkään yleensäkin hyvin yksinkertaisista ruuista. Lukemattomat mausteet ja ainekset saavat suussani aikaan sellaisen sekamelskan etten pysty rekisteröimään mitään.

BLOGitse kirjoitti...

taalla vellina
meilla keitettyna graavilohen kera ja rose pippuria piperrys... :)

Anu kirjoitti...

BLOGitse - Vai että sellaisten kyytipoikien kanssa teillä. No, mikä ettei!
Minulla on useimmiten pelkkää ruisleipää tuon kanssa. Niin suomalainen ruoka-annos kuin vain voi olla. =)

BLOGitse kirjoitti...

meilla on viela muutama jalkiuunileivan siivu pakkasessa. niita 'saastetaan' kunnes kunnon leivan himo iskee ylivoimaiseksi...
Taalla ei tajuta leivasta mitaan.
eli
NAUTI ylpeasti suomalaisesta leivasta! Se on OIKEASTI maukasta ja vaihtoehtoja vaan on jo ehka liikaakin...

Anu kirjoitti...

BLOGitse - Suomalainen ruisleipä on i-ha-naa!!! Hyvä sellainen ei kaipaa päälleen mitään muuta kuin sipaisun Oivariinia. Se upea makuyhdistelmä. Njam!

Tuosta vaihtoehtojen määrästä olen samaa mieltä eli niitä taitaa olla jo ihan liikaakin. Silloin tällöin tulee ihmeteltyä leipähyllyn luona sitä leipien valtavaa valikoimaa. Leipiin lisätään auringonkukansiemeniä, tomaattia, juustoa, oliiveja, jne jne.. No, jokaiselle jotakin. =)